Anders denken, anders doen: makkelijker gezegd dan gedaan. Re:set Films opent je ogen. Door je te inspireren met mainstream films en verhalen van sprekers. Re:set Films presenteert een reeks filmavonden in Amsterdam waarin de verbeeldende kracht van film wordt gecombineerd met mensen en merken die het anders willen doen. Wij zijn een platform voor gamechangers.

Merken

Merken die een missie van 'change' hebben, krijgen een platform op de filmavonden.

Sprekers &

Storytellers

Sprekers laten je de film met andere ogen zien.

Pay What You Like

Re:set filmavonden zijn vrij toegankelijk, maar niet gratis. 

Fictie films

Wij geloven in de kracht van films om een boodschap over te dragen.

Contact

We vinden heel leuk om iets van je te horen. Bel of mail ons met vragen of opmerkingen.

25

#

DONDERDAG 17 OKTOBER

 20.00u — DINER va. 18u

@NewWerktheater

Oostenburgergracht 75, Amsterdam

CIDADE

DE

DEUS

De film Cidade de Deus (Portugees voor Gods’ stad) is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film wordt verteld vanuit het perspectief van een jongen genaamd Busca Pé die in een lagere klasse wijk ten westen van Rio de Janeiro opgroeit als zoon van een visboer. Cidade de Deus, tevens de naam van deze favela, verbeeldt de strijd van Busca Pé om zich uit de greep van drugsmisbruik en toenemende gewelddadige criminaliteit in deze armoedige sloppenwijk te bevrijden. Als amateurfotograaf maakt Busca Pé foto's van de brute misdaden, de wanhoop en het geweld in zijn dagelijkse omgeving en maakt daarmee zijn verhaal wereldkundig. 

#25 video still.jpg

JEROEN 

SWOLFS

Onze spreker Jeroen Swolfs studeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam, maar ging zonder diploma van school. Hij startte een eigen onderneming, Galapaardje, en maakte als freelance fotograaf series over Servische vluchtelingen op de Balkan en Roma-gemeenschappen in Oost-Europa. Jeroen fotografeerde voor de Volkskrant, het Rijksmuseum en Amsterdam Weekly. In 2009 begon hij met het fotograferen van het straatleven over de hele wereld. Geen nieuwsfoto’s, hij wil juist de gewone man en het dagelijks leven in beeld brengen. “Ik heb heel bewust gekozen voor een positieve insteek. Via de media krijgen we vaak negatieve dingen te zien. Ik laat de andere kant zien: mededogen, loyaliteit, moed, improvisatie, veerkracht, humor, intelligentie en vooral de kunst van het overleven. Een kant die niet vaak wordt belicht.” Het resulteerde, in zeven jaar tijd, in 195 straatfoto's, genomen in evenveel landen, vanuit steeds hetzelfde perspectief. Wat het gevoel van eenheid en verbondenheid versterkt. Zijn project Streets of the World is het resultaat van deze indrukwekkende reis. 

RE:SET TAFEL

Onze bezoekers zijn onze vrienden en daarom nodigen we je graag uit aan onze Re:settafel. Schuif je ook bij ons aan? Samen eten we de dagspecial vis/vega à €18,50 waarna we met z'n allen van onze spreker Jan Dirk de Jong en de film genieten. Vooraf doen we een drankje aan de bar, uiterlijk om 18.30 uur gaan we aan tafel.

 

Reserveer hieronder je plekje aan de Re:settafel, we kijken ernaar uit je beter te leren kennen!

Natuurlijk kan je ook nog steeds je eigen tafel reserveren via dezelfde link ;-)

#20 video still.jpg
Rood # en datum.png
#21 video still.jpg
#19 video still.png
#16 video still.jpg
video still.jpg

NAJAAR AGENDA '19

26 SEPTEMBER

THERE WILL BE BLOOD

JELMER MOMMERS

17 OKTOBER

CIDADE DE DEUS

JEROEN SWOLFS

21 NOVEMBER

SANDER DAEMS

#24 video still.jpg

RE:SET DOCS

13 OKTOBER

THE PLANET (2006)

Marc Redmeijer (Re:set Films)

#23 video still.jpg

VOLG

ONS

OOK

OP

  • Facebook
  • Instagram
Reset Filmsavond #24 - - 15_edited.jpg

Design by: Marie Deloffre

copyright 2019 - Re:set Films